Menu
Familieliv / Livet

50 år

Det er ingen sag sag at fylde 50 år, når man har en fantastisk familie, tossede unger og vidunderlige venner, som kunne hjælpe mig med at fejre dagen.
Mine forældre

~Mine forældre

Fredag aften ankom alle vores børn, svigerbørn (den ene svigersøn, ankom dog først lørdag formiddag) og Cleo. Alle var mere eller mindre trætte, da det jo var sidst på en arbejdsuge og alle igen er igang med studier og arbejde. Så efter en masse pizza, som vi hentede på det lokale pizzaria, og snak, hoppede vi i seng ved 23 tiden. Næste morgen (min fødselsdag), havde Søren og jeg en del mad der skulle klargøres, så vi stod tideligt op. Men inden vi kastede os over “opgaverne” havde vi lige lidt tid til at hygge bare os to. Jeg fik den skønneste gave og masser af kys af min dejlige mand. Tiden gik hurtigt og vi måtte igang. Vi havde sagt til vores børn, at vi ville spise morgenmad kl. 9, for så var der tid nok til at vi kunne hygge og at de alle kunne blive færdige til gæsternes ankomst. Jeg havde inviteret til kl. 12:30, men vidste også, at der var nogle der ville komme før tid, da de senere på dagen, skulle afsted igen og nå endnu en 50 års fødselsdag. Da klokken var 11, var vi faktisk klar med alt maden, opdækning osv. så jeg hoppede i bad og gjorde mig klar. 5 minutter efter jeg var færdig, ankom de første gæster fra Sjælland og sådan fortsatte det indtil 12:45, hvor de sidste fra det nordjyske ankom. Søren tændte grillen og gik i gang med at grille det der skulle grilles, mens vores drenge sørgede for at alle gæsterne blev ved med at have bobler i deres velkomstglas. Søren havde travlt Jeg er ikke specielt god til at være i centrum og slet ikke til at holde taler, men jeg fik holdt en lille velkomsttale uden at det lød helt forkert. Jeg har bare altså nogle fantastiske venner, for pludselig, blev jeg degraderet til at tage mig af mine gæster og de tog over, med at få maden på buffeten, kødet som Søren havde grillet, skåret ud og i det hele taget sørget for, at alt blev arrangeret på buffeten, så vi kunne komme igang med at spise.

Menuen, var min yndlingsmad, nemlig tapas:

 • Grillede lammepølser
 • Grillede krydderede oksepølser
 • Grillede Flanksteaks
 • Grillede lammekoteletter
 • Fish Cakes
 • Charcuteri af lammerullepølse, to forskellige oksespegepølser og lufttørt svinefilet med gran og små krydderede hapse-pølser
 • Små rå gulerødder, radiser og asparges
 • Pesto – som min ene veninde havde lavet til mig
 • Hjemmelavet humus
 • Hjemmelavet rygeostcreme/rygeostsalat
 • Grillede peberfrugter i olie (kolde)
 • Tomat-brødsalat med balsamico og olie (opskrift kommer senre)
 • Rødbedesalat med brøndkarse, revet peberrod, olie/eddikedressing
 • Spidskålssalat med olie/eddikedressing og en smule ahornsirup
 • Vandmelonssalat
 • Gedeost i bacon
 • Bacondadler
 • Hvidløgssmør
 • Forskellige oste med syltede nødder
 • Forskelligt brød

Desserten var:

 • Hjemmelavet is – chokoladeis, stracciatella, lakrids, vinile og chocolate/mint

Til kaffen:

 • Mange forskellige hjemmelavet fyldte chokolader, som mine forældre havde lavet. Og de var i den grad et hit og blev beundret for både udseende og smag.

Natmad:

Da alle havde spist, beordrede mine dejlige venner mig til at tage mine andre gæster med ud på noget så eksotisk som en have vandring, for så skulle de nok pakke maden væk, lave kaffe og gøre klar til desserten på buffeten. Så det gjorde jeg. De sidste gæster tog hjem omkring 22:30 og så hjalp vi alle hinanden med at få tømt bordene, og Sebastian og Christian bar alle de ekstra stole og borde ned i kælderen og rykket møbler på plads. Vi ville ikke gå i seng, uden at alt var ryddet af. At der stod en del opvask ude i bryggerset, hvor også vores opvaskemaskine er installeret, betød ikke så meget. Men nu kunne vi vågne søndag og spise vores morgenmad sammen alle 8 i et næste ryddeligt hjem. Det var en helt igennem en fantastisk dag og jeg nød hele dagen og aftenen i fulde drag. Det er en af de aller bedste fødselsdage jeg har haft og den blev holdt helt som jeg ønskede mig det. Nemlig “helt nede på jorden”.

15 kommentar

 • Bot
  5. september 2016 at 11:41

  Søde Cat, hjertelig tillykke igen. Det var en dejlig dag og 1000 tak fordi jeg 8vi) måtte være med til at fejre dig. Det var som altid skøn mad, opvarten af dig og Søren og bare dejligt at se Jer.
  Knus og på gensyn

  Reply
  • Catarina
   5. september 2016 at 17:38

   Og jeg siger tusinde tak fordi du kom og var med til at fejre mig og tusinde tak for den skønne skønne gave. 🙂 Jeg er rigtig ked af at Janse ikke kunne komme, men når hun engang kommer på toppen igen, så er I altid velkommen og selvfølgelig også Anton 😀

   Reply
 • Lene
  5. september 2016 at 12:42

  Hjertelig tillykke med fødselsdagen, den lyder som den skønneste af slagsen

  Reply
  • Catarina
   5. september 2016 at 17:39

   Tusinde tak skal du have Lene – den var præcis som jeg havde ønske mig den 😀

   Reply
 • Celena
  5. september 2016 at 13:46

  Wishing you a very happy 50… you look fantastic… and surrounded by love xox

  PS: Reading your menu has made me very hungry 😉

  Reply
  • Catarina
   5. september 2016 at 17:40

   Thank you so much Celena – I rely enjoyed the whole day being with our children, family and friends 😀

   Reply
 • Karin
  5. september 2016 at 15:04

  Igen hjertelig tillykke med fødselsdagen. Og hvilken skøn dag. Masser af lækkert mad, fantastiske gæster der lader dig nyde dagen, og de tager over, mht. al det praktiske, så du kan nyde dine gæsters selskab.
  Ingen gik sultne hjem, og hvis, så var det selvforskyldt, med så meget lækkert mad, ville selv den mest kræsne også være mæt 🙂
  Så smuk en fødselar. Kjolen klæder dig så godt, og du bærer den så smukt.

  Reply
  • Catarina
   5. september 2016 at 17:42

   Tusinde tak for de meget smukke ord Karin, jeg bliver altså næsten helt forlegen.
   Ja, det var virkelig en skøn dag/weekend og helt og aldeles i min ånd. Nej der var ingen der gik sultne hjem og det gjorde vores børn heller ikke da de tog hjem søndag, for der fik de rester med 😉

   Reply
 • Layoni
  5. september 2016 at 15:13

  Kæmpe stort tillykke med fødselsdagen Catarina 🙂 dejlig læsning om en fest der gik i harmoni med venner og familie 🙂 🙂 og sikke et godt billede af dine forældre 🙂 hvor er du bare priviligeret, at have begge dine forældre 🙂

  Reply
  • Catarina
   5. september 2016 at 17:43

   Tusinde tak skal du have Layoni. Det er dejligt at mine forældre stadig er her, så de kunne hjælpe mig med at fejre dagen og jeg tro de nød det lige så meget som jeg 😀

   Reply
 • Pernille
  5. september 2016 at 21:17

  Det er bedst når dagen bliver lige som ønsket 🙂
  Skønt du havde en dejlig dag.
  Tillykke med fødselsdagen 🙂

  Reply
  • Catarina
   6. september 2016 at 07:02

   Mange tak skal du have Pernille. 🙂

   Reply
 • Jonna
  12. september 2016 at 09:21

  Hjertelig tillykke med din fødselsdag lyder som en rigtig dejlig dag . Med lækker mad og hyggelige gæster.

  Reply
  • Catarina
   17. september 2016 at 20:16

   Mange tak skal du have Jonna 🙂 Den var lige præcis som jeg have ønsket mig den 😀

   Reply
 • Tre dejlige timer i haven –
  27. marts 2017 at 19:10

  […] fik jeg igen kikket lidt på det sted, jeg mener mine højbede skal placeres, de højbede jeg fik i fødselsdagsgave (gavekort) i september. Jeg tror det bliver godt og jeg glæder mig til at få dem på plads og […]

  Reply

Skriv en kommentar