Menu
Dagligdagen

Ugen blev en blandet fornøjelse

Torsdag:

Så snart arbejdsdagen sluttede, satte jeg mig i bilen (ja, i torsdags gik jeg til kontoret) og kørte til den halv-nordlige del af Odense. Jeg havde nemlig en aftale med frisøren præcis klokken tre og havde dermed kun en halv time fra fyraftensfløjtet, til klippetiden. Jeg nåde det lige til tiden og satte mig tilrette i stolen. En time efter var jeg klar til at betale og gå, med en manke som var blevet 10-12 cm kortere og meget meget lettere, da jeg har fået klippet håret i mange etager og sågar fået pandehår, altså ikke pandehår, som ligger ned i panden, men sådan følger linjerne i håret fra siderne. Vel hjemme, snuppede jeg lige en lille portion havregryn med rosiner og mælk, for aftensmad skulle jeg ikke have, da jeg havde en aftale med en veninde i Odense senere. Først på ugen lavede jeg nemlig en aftale med min dejlige veninde, hende jeg kalder den “kloge veninde”. Vi mødtes på en vinbar ved navn Bar Noé i Odense, en forholdsvis ny vinbar. Der fik vi et dejligt glas hvidvin og mens vi sad der og snakkede, blev vi enige om at bestille bord til januar, for vi havde siddet og kikket på deres lille med meget lækkert snackkort. Men da vi allerede havde bestilt bord på en nyåbnet tapas restaurant, Bar Tapas, ikke langt derfra, blev vi på ikke baren og spiste. Bar Tapas er verdens første running tapas restaurant, eller det er i hvertfald havd de har slået sig op på, og den måtte vi da prøve. Vi fik et bord ved ‘båndet’ og fik bestil en flaske danskvand til deling (jeg skulle jo kører hjem) og så gik vi eller ombord i retterne, som i en lind strøm kørte forbi os. Manden var rigtig lækker og flere af retterne måtte vi også have flere gange. Ret hurtigt blev vores lille bord fyldt op med skåle, men ikke lige så hurtigt, blev de fjernet. Det skal dog siges, at de have lidt travlt, men jeg forventer nu, at de fjerne skålene, sådan at der ikke står og hober sig 6-8 tomme skåle op, for så store er bordene ikke. Betjeningen var som sød nok, men da vi fik vores flaske danskvand, blev kapslen ikke “knækket” ved bordet som man ellers forventer og det første glas ikke skænket. Jeg nappede flasken og forsøgte at skrue låget af, men jeg måtte opgive. Jette overtog og efter at hun havde prøvet og det efterhånden var blevet en smule grinagtigt og vi ved at blive en smule “desperate” tilbød herren, som sad med sin familie på den anden side af båndet, at prøve – han var vores mand i skysovs og vi kunne endelig få lidt vand til vores mad. Da vi ikke kunne klare en bid mere, betalte vi og begav os hverisær hjemad. En dejlig aften i et lige så dejligt selskab. Jeg glæder mig allerede til januar og Bar Noé.

Fredag:

Fredag var dagen for årets julefrokost i firmaet men i år valgte jeg, ikke at deltage (af flere grunde). Jeg orkede/magtede ikke at deltage, i det ellers fine arrangement som personaleforeningen havde stablet på benene til os ti ansatte. I stedet valgt jeg, at blive tilbage på kontoret og passe telefonen, da alle mand forlod skuden 12:15. Det var dejligt at sidde for sig selv og få lavet nogle af de hængepartier jeg havde liggende og få en sludder med et par kunder. Fredag eftermiddag kom og efter et par dejlige alletimer på kontoret, hvor solen skinnede, pakkede jeg sammen, låste og satte alarmen til og gik hjemad, hvor jeg lige rundede forbi Skallebølle Slagtehus på vejen hjem. En af deres gode sylter skulle med hjem, ligesom jeg skulle have noget spæk til bardering af en kalkun. Aftenene blev tilbragt med manden som havde lavet hjemmelavet gammeldags æblekage, som altid et hit her i huset. Black Freiday…. nej det skulle jeg ikke til – orker ikke de menneskemængder der som regel er til sådanne arrangementer.

Lørdag:

Lørdagen startede med at jeg sov en smule længere end hvad jeg plejer og derfor kom jeg først ud og gå min daglige tur kl. 9. Men 9,14 km dejlige og friske kilometer blev det til, inden jeg hoppede under bruseren og gjorde mig færdig. Jeg skulle nemlig til Odense for at få indkøbt de sidste 5 julegaver. Jeg vidste præcis havde jeg skulle købe til de forskelllige, så det var en let opgave. Alle gaver kom i hus og jeg nåede også lige at få en hyggelig sludder med Søren Dahl, som stod og signerede bøger i en af boghandlere i gågaden. Grunden til snakken, var at jeg hilste på ham som en bekendt, da jeg kom slæbende med de ting jeg skulle have i boghandleren og jeg kom til at grine over den måde jeg hilste på. Efter besøget i boghandlereren, gik jeg i endnu to butikker og svingede dankortet, inden jeg satte mig i bilen og kørte hjemover. Søren havde sagt, at han ville gøre en god frokost/brunch klar til jeg kom hjem, så når jeg kørte fra Odense, skulle jeg lige slå på tråden, for så ville det hele være klar når jeg kom hjem. Og ja, alt var klar og jeg kunne sætte mig til bords. Nu skal alle gaverne bare pakke ind og så kan det vist godt blive jul….. ja altså når vi lige får pyntet til jul – men det gør vi i morgen.

4 kommentar

 • Karin
  27. november 2016 at 14:34

  Det lyder så hyggeligt med dine date´s med veninderne, både når i alle er sammen, eller som her, hvor det bare er jer 2, så får i jo også afprøvet alle de nye listige steder, får siet nogle fra og fundet steder der kalder på en gentagelse.
  Der er nogle gange der må meldes fra, og det var jo så skønt du kunne få nogle hængepartier ryddet af vejen når du nu var ene mand på skansen, og kunderne ikke optog hele din tid, og for de kunder der ringede, at de mødte din stemme og ikke en telefonsvarer.
  Ønsker dig en fantastisk søndag.

  Reply
  • Catarina
   27. november 2016 at 17:19

   Ja det er virkelig hyggeligt at jeg sådan kan mødes med mine veninder og der er ikke mange, men det er det helt rigtige. Hende her er en knag til at finde nye steder og fælger rigtig meget med hvad hvad der sker rund omkring i Odense.
   Ja, nogle gang er det bare en framelding der må til og det var det i fredags 😉 (Du læste sikker det “ikke redigerede” indlæg i går Og ja det er en af årsagerne 😉 )
   Du ønskes også en dejlig 1. søndag i advent.

   Reply
 • Celena
  27. november 2016 at 23:53

  Sounds so cosy! Hope that you had a good rest of the weekend xox

  Reply
  • Catarina
   9. december 2016 at 20:28

   I sure did Celena 😀

   Reply

Skriv en kommentar