Menu
Skallebølle 2004-2021

Højbede og 2 ton jord

Jeg har lidt lange arme og lidt ømme muskler, men det kan vist ikke undgås, når man som jeg den ene dag flytter, 300 kg jord og den næste, bare vil være færdig og flytter 1500 kg jord.

I fredags landede der bogstaveligtalt, 2 ton jord i min have. Vognmanden der leverede jorden var heldigvis kvik og kunne se, at hvis jorden blev leveret ved kantstenen, som den skulle, ville én her på matriklen få orangutang-lange-arme. Da han ankom til matriklen, ringede han til mig på jobbet og spurgte, om han ikke skulle smide dem op i baghaven, som ligger ud til en anden vej (vi bor på en hjørnegrunde som ligger højt oppe over det øvrige terren) og jow, det ville da i den grad være dejligt. Så der stod de to store sække og fyldte godt, da jeg kom hjem.

Jeg havde dog endnu ikke fået mine indkøbte højbede, da der vist var lige forvirring omkring dem. Jeg var blevet ringet om, at de kom torsdag, hvor jeg så kørte fra kontoret for at tage i mod dem, men de dukkede aldrig op. Udfra en mail, skulle jorden komme mandag i denne uge, men den kom allerede fredag i sidste uge. Højbedene skulle jeg så pludselig hente på posthuset, mandag. Alt den forviring på trods af at jeg har købt begge dele samme sted.

Nå men, da alle indløbene var hjemme, skulle højbedene samles. Jeg var ikke helt sikker på den helt eksakte placering, så efter at have samlet dem, lå de der hvor jeg regnede med de skulle være, sådan jeg lige jeg lige kunne gå og kikke lidt og blive helt sikker. Det ville jo være temmelig dumt, at fylde 900 kg jord i hver af dem, for at at finde ud af, at det ikke lige var der de skulle stå.

Torsdag besluttet jeg mig for, at placereingen var helt rigtig. De skulle stå skulle hvor jordbærbede var. Men for at de kunne det, skulle alle jordbærrene og rabarberen op. Efter gavearbejdet og en lettere ud-planering af stedet, bleve de sidste skruer sat i bedene som samlet måler 120x240x30 cm. Nu skulle der så bare lige noget jord i dem. Fra hvor sækkene med jord stod og over til højbedene er der vel en 25-30 meter, så der skulle en del ture til med trillebøren. De føste ca. 300 kg kom i torsdag og resten klarede jeg efter end arbejdsdag, fredag, hvor jeg også fik plantet og sået i højbedene.

Jordbærene, rabarberen er på plads i det ene bed og gulerødder, purløg, radiser og salat er sået i det andet.

De sidste 200 kg jord, er i dag lørdag fordelt, med lidt jord i plænen, hvor der var lidt huller og resten ud i bedene. Det var nærmest en loppetjans, sammenlignet med de sidste par dagens slæberri, hvis man så altså lige ser bort fra, at jeg ved 2. sidste trillebør, retter mig ud over i et bed, får dermed en gren i hovedet/håret og derfor bukker mig sammen, samtidig med at trillebøren flipper opad, efter jeg tømte den sidste lille rest jord og dermed hamre det ene håndtag ind i venstre øje (måske det var omvendt), så jeg nu har et lettere hævet øje med en begyndende fin mørk farve inde ved næsen. Jeg bliver SÅÅÅ fin, hvis den farvve fortsætter.
En gør det selv-kvinde får bare skrammer og blå mærker – eller også er jeg bare enormt klodset.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

5 kommentar

 • Karin
  9. april 2017 at 08:25

  Det er så spændende når foråret banker på, både med de små knopper på træerne, det grønne der kommer op af jorden, det hele der først banker på, så kigger frem, og til sidst står i fuldt flor.
  Når jeg når så langt at jeg skal have højbede, så må jeg lige huske jeg skal gennem min stue med al den jord hm…. har så lige været gennem projekt sand og sten til flisebelagt have…. Skal have undersøgt lidt alternativer, jeg skal heldigvis ikke det hele selv, men skal da noget, må lige huske på min ryg kan svarer igen.
  Med al den flytten jord – så nåede du måske ikke dit træningspas fredag eller, for der ville du jo få nogle andre muskelgrupper brugt, måske kompencerede det lidt 😉
  Er lige lidt nysgerrig – hvor bestilte du højbede fra? – jeg vil da være ked af og skulle hente mine på cykel, og ingen af mine børn har træk og ingen af vennerne har trailer. Mine skal bringes til døren.
  Fortsat god arbejdslyst i haven.

  Reply
  • Catarina
   10. april 2017 at 19:05

   Det er dejligt med forår, selvom det i dag mest af alt minder om efterår. Vinden er bidende kold og jeg har bestemt ikke lyst til at gå i haven 😉
   At slæbe jord igennem huset er helt sikker ikke det fedeste, men hvis det er plantesække, så kan det vist gå, bare det er lidt af gangen.
   Jeg har købt hele herligheden i Bilkas webshop og bedene kom i 4 papkasser. Det var ikke fordi de vejede vildt meget, men jeg ville da i den grad betakke mig at skulle hente dem med cykel. Bare det at jeg skulle have dem i bilen, den lille, var lidt af en udfordring .

   Reply
 • Celena
  10. april 2017 at 12:00

  How exciting! Your garden will look great! AND you got a workout in 😉 Bonus 😉 xox

  Reply
  • Catarina
   10. april 2017 at 19:06

   Eventually it will, but it stille need some work, but I love the most of it 😀

   Reply
 • Det der øje –
  10. april 2017 at 12:35

  […] – IKKE NOGET KØNT SYN! Som jeg skrev i lørdags, så var jeg jo oppe og toppes med trillebøren og den vandt over mig, så jeg måtte bide i […]

  Reply

Skriv en kommentar