Menu
Familieliv

Bedre sent end aldrig

Der har været mange indlæg inde i mit hoved, siden sidste gang jeg tjekkede ind her på bloggen. Der har de jo så fået lov til at blive. Dette indlæg bliver et sammenkog af alle dem som har hobet sig op de sidste par måneder. Så hvis billederne ikke passer til den aktuelle årstid, så er det derfor.

Hvis du vil springe noget af indlægget over, har jeg lavet en lille liste herunder som kan hjælpe dig med at komme hurtigt ned til det afsnit som du synes lyder interessant.

 • Karin – en bloggeren, som jeg kun har mødt en enkelt gang
 • Lejligheden – om hvormeget vi bare føler os hjemme og elsker at bo her
 • Odense – livet i byen
 • Freja – endnu et barnebarn
 • Cleo – den lille hund som vi ofte har fornøjelsen af at passe
 • Festligheder – siger lidt sig selv
 • Hvorfor – ja hvorfor får jeg ikke bare skrevet?

Karin

Fredag den 15. april flyttede vi som bekendt ind i vores rigtige lejlighed, efter at havde været genhuset i 2 1/2 uge. Ved morgenmaden og mens her stadig roede en del, da mange flyttekasser stadig manglede at blive pakket ud, ringede det pludselig på døren. Udenfor stod der et blomsterbud med en smuk smuk sammenplantning (tror jeg det hedder). Den var fra Karin, som synes jeg skulle have smuk blomst, nu vi endelig var kommet i den rigtige lejlighed.

Sammenplantingen var fra vores lokale blomsterhandler som ligger et par hundrede meter nede af vejen. Den holdt utroligt godt, ja, faktisk var holdt den indtil sidste weekend, hvor jeg ikke kunne gøre mere for den. Nu har jeg overvejet at få glasskålen plantet til igen, men først engang når vi komme hjem fra ferie.

Lejligheden

Billederne af lejligheden som kan ses herunder, er taget den 24. maj, for der planlagde jeg at lave et indlæg om netop lejligheden, som vi er så enormt glade for.

Husene, som vores lejlighed er en del af, er bygget i ’80-’81 og består at 50 lejligheder. Nogle er 2 værelset og ligger i stueplan og har en lille terrasse. Andre hedder atelierlejligheder og er 3- værelset i 2 plan og har fransk altan. Vores er en 4 værelset i 2 plan og har en dejlig indbygget altan, så vi virkelig kan sidde derude, også når vejret ikke er helt så godt. Lejlighederne er ikke moderniseret, men løbende vedligeholdt og det er faktisk helt ok.

Selvom lejligheden “kun” er 116 m2, så føler vi ikke, at vi har ret meget mindre plads end i huset. Men selvfølgelig har vi det, for vi har virkelig været igennem alle vores ting og afleveret rigtig meget til genbrug. Nu har vi de ting, som er nødvendigt og som vi også har det godt med og ikke mindst, har fået det hyggeligt med. Vi mangler dog stadig at finde de lamper vi vil have og vi har endnu heller ikke hængt alle billeder op, dem hænger vi ført op når vi er siger på hvor de skal hænge.

Til de 50 lejligheder høre der også gratis parkering til både os og vores gæster. Vi har så også valgt at få en carport, da der var en del som var ledige, den koster kun 75 kr pr/md.

Derud over forefindes der:

 • Gæsterum, med soveplader til 4 samt bad og toilet til den beskedne sum af 100,- i døgnet.
 • Værksted som det er gratis at benytte.
 • Motionsrum som koster 200,- om året.
 • Vaskerum som man har en brik som kan fyldes om, hvis man ikke ønsker at have en vaskemaskine i lejligheden.
 • Selskabsrum, som ligesom gæsterummet koster 100,- pr. døgn.

Odense

Vi bor simpelthen så centralt, uden at bo på gågaden. Overfor hvor vi bor, ligger danmarks største kirkegård uden for København. Selve kirkegården, er på grund af sin størrelse på 32 hektar, ikke som de mindre kirkegårde, men rækker og geledder. Kirkegården er overordnet parkpræget med de mange store, gamle træer og de stammede lindehække. Den er meget luftig og med mange hyggelig hjørner, som er udlagt med græs og smukke blomsterbede.

Vi nyder, at gå tur på kirkegården og bare en lille runde på den ene halvdel, er på 1,3 km, så det kan hurtigt bliver til en del, hvis alle afkroge skal ses.

Ca. 1 km fra os, ligger Munkemose, som er en del af Odense Å systemet, som har stier der fører helt ud til Odense Zoo, som ligger 1,3 km fra vores hoveddør.

Bylivet og alt det som det har at tilbyde, bliver stornydt og med cykel eller på gåben, tager det ikke mange minutter før vi er oppe ved alle cafeerne og restauranterne. Det er skønt at vi ikke skal tænke på parkering eller at den ene af os skal kører hjem når vi er afsted.

Der er mange små hyggelige restauranter i Odense som er lidt gemt af vejen i de gamle kvarterer, som heldigvis stadig findes her og med tiden, kommer vi nok igennem de fleste.

Freja

Sidste i maj, blev vi endnu engang besteforældre, denne gang til en en lille Freja som er lillesøster til Asbjørn der nu er 2 1/2 år gammel. Hun er lige så lækker som Asbjørn, dog var hun 500 g større ved fødslen end Asbjørn. Freja målte 54 cm og vejede 4325 g og det må siges at være en pæn størrelse. Derudover liger hun Asbjørn på en prik, så mon ikke hun også får de der lækre lyse krøller som han er velsignet med. Jeg håber det lidt.

Vi glæder så meget over at den lille familie trives og alt er som det skal være. Og så glæder vi os enormt meget til at se dem igen efter vores ferie.

Cleo

En lille uges tid efter at Freja blev født, fik vi lov til at låne den bette Cleo. Vi var lidt spændt på hvordan hun ville reagere ved at være i en lejlighed og ikke bare kunne flotte rundt i haven som hun plejede. Men jeg må sige at hun er virkelig virkelig nem. Der var et par enkelt gø fra hende lige i starten, da hun hørte naboen smækkede hoveddøren, men ellers var hun helt og aldeles nem at have.

Vi fik gået nogle dejlige ture og vi fik set lidt mere af alle de grønne områder der er i Odense. Forrige weekend, var det så tid til at hun skulle tilbage til hendes familie efter 3 1/2 uges ferie hos os. Vi og hun kørte afsted til Værløse og glæden var stor hos alle da hun kom hjem.

Det er dog ikke helt slut med at passe hende, for allerede den første uge efter vores ferie, skal vi lige havde hende i en uge, de de unge mennesker skal på ferie, i sommerhus men den del andre mennesker.

Festligheder

Der har faktisk været en del festligheder de sidste 3 måneder. En del fødselsdage, komsammener med venner og familie og et enkelt jubilæum.

Nedenstående billeder er fra en hyggelig pigefødselsdag på en lille eldrevet båd i Odense havn og efterfølgende en tur op i midtbyen for et par af os. Jeg elsker selskabligheder som starter ved eller lige efter frokost, få så bliver det heller ikke mere sent, end at man også kan være menneske næste dag.

Som det kan ses, så havde vi det virkelig hyggeligt og ikke mindst, så blev der grinet igennem. Dejligt!

Endu dejligere er det at jeg/vi bare kan cykle eller gå til sådanne arrangementer.

Har jeg nævnt at vi er VILDE med at bo her 😉

Ferietid

Så nærmer vores ferie sig med hastige skridt og vi glæder os enormt meget til at komme på tur med vores campingvogn. Hvor turen går hen….ja den går til Frankrig. Vi er jo ret så pjattet med Frankrig og vi er slet ikke færdige med flere dele af landet endnu. Den gode mad, de flinke mennesker og og og…. ja, der er mange ting vi godt kan lide.

Hvorfor

Hvorfor skriver jeg ikke bare, når jeg nu har så meget på hjertet som jeg har startet dette lange indlæg med at skrive. Tjaaa, der er der faktisk mange grunde til. Lysten er der ikke altid, da jeg til tider synes, jeg gentager mig selv, men så har der også være det med hussalget, flytningen og ikke mindst det faktum, at vi stornyder at være i Odense.

Der er også andre faktor som spiller ind, men de er ikke helt så lette at få forklaret og nok heller ikke noget jeg ville skrive om her på bloggen, da det nok ikke hører til i et offentlig forum…så det vil jeg undlade.

Jeg håber selvfølgelig, at jeg kommer tilbage i flowet, for selvom det er hyggeligt med små indslag på Instagram, så er det ikke det samme. Jeg er faktisk ikke typen der skriver lange indlæg på Instagram, og jeg læser slet ikke andres lange indlæg, specielt ikke der hvor jeg skal folde en flere kilometer tekst ud for at læse resten. Jeg er ked af det, men det er ikke sådan jeg bruger Instagram. Jeg er udmærket godt klar over, at det er præcis sådan andre bruger den platform, og det er helt fint med mig, men jeg kan bedst lide, at længere tekster er på bloggen her.

Men følg mig endelig på Instagram, for der kommer et billede i ny og næ og noglegange optræder jeg også på en lille filmstump 😉

Hvis du har læst hele indlægget, så mange mange tak. Og hvis du tillige har lyst til at give et lille pip fra dig i kommentarfeltet, så er du meget velkommen.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

13 kommentar

 • Helle Klitgaard
  6. juli 2021 at 20:10

  Smukke blomster – sikke en fin gestus af Karin 😊
  Det er en skøn lejlighed, og hvor må det være dejligt at bo så centralt. Det er vildt billigt for parkeringsplads, min datter betaler 1000 kroner for en i Aarhus midtby.
  Endnu engang tillykke med endnu et barnebarn ❤️ Sikke heldige I er, at I får liv at passe Cleo af og til, vi er ved at savne at have hund.
  God ferie i Frankrig til jer begge.

  Reply
  • Catarina
   7. juli 2021 at 09:38

   Mange tak til det hele Helle 😀

   Reply
 • Anonym
  6. juli 2021 at 21:27

  Nyder dine skriverier, vil savne dem, hvis du holdt op med dem,
  Mvh lissy

  Reply
  • Catarina
   7. juli 2021 at 09:38

   Hej Lissy
   jeg holder ikke helt op, og jeg håber jeg kommer ind i et godt flow igen 😀
   Tak for din momentary 🙂

   Reply
 • Layoni
  7. juli 2021 at 09:55

  Ih hvor dejligt med så langt et indlæg ☺ og selvfølgelig er hver en linie læst. Der skal være tid til det hele, og hvis lysten ikke er der til at skrive, tja så må vi andre vente med at høre nyt fra dig ☺
  Ville da blot lige ønske Jer tillykke med den lækre lejlighed, og tak for du viste den frem, og læser jo hvor tilfredse I er med det hele, og stort tillykke med barnebarnet. En af hver, og det er dejligt.
  Rigtig god ferie, når I når dertil ☺
  Sommerhilsener fra Layoni ☺

  Reply
  • Catarina
   7. juli 2021 at 10:37

   Hej Layoni
   Dejligt du gad at læse det hele 😀 Tak..
   Ja, vi er vilde med den også selvom den egentlig er gammel, så synes vi alt fungere for os og vi har fået os godt indrettet. Vi er jo kun os to i hverdagen, så der er rigeligt plads. Det var også dejligt at kunne få sorteret i vores ting og kun have det som vi rent faktisk bruger 😀
   Du ønskes en god sommer og mange tak for dine altide dejlige kommenterar 😀

   Reply
 • Celena
  10. juli 2021 at 15:12

  Karin is so sweet! Nice way to welcome you to your new house!
  Thanks for letting us all catch up with you. It looks like your move is a very positive thing for you all. Tillykke for being a grandparent for the second time. Hope to catch up with you in person again soon! Sending love and hugs xox

  Reply
  • Catarina
   11. juli 2021 at 19:05

   She sur3e is Celena 😀
   We rely do like our more and if I knew that I could live a place like this, I would have moved years ago 😀
   Freja is such a sweety 😀

   Reply
  • Karin
   18. juli 2021 at 06:30

   Tusind tak søde Celena ❤ – Når det igen bliver okay med oversøiske rejser, håber jeg vi lige stikker hovederne sammen igen.

   Reply
   • Karin
    18. juli 2021 at 06:33

    Catarina ❤ -og tak til dig.

    Reply
    • Catarina
     20. august 2021 at 19:16

     😀

     Reply
 • Karin
  17. juli 2021 at 08:55

  Så fik jeg tid til at sætte mig lidt ved min pc, for at læse alle dine dejlige indlæg fra de seneste par uger.

  Er så glad for du fik og stadig vil få glæde af den lille indflytningsplante. At jeg så finder en blomsterhandler så tæt på dig, der kan lave det lige som jeg oplever dig, så det var et match, og med så god holdbarhed, er en bonus viden for dig, når du selv lige skal have noget fra en blomsterhandler.

  Og her er så lige

  Tillykke med den dejlige lejlighed

  God tur til Frankrig

  Tillykke med en forøgelse af titlen – hvor er hun dejlig

  Så hyggeligt at få besøg af Cleo og ja, dejligt hun forlænger hyggen med jer ind i august.
  Vidt fedt med så mange dejlige arrangementer, og det så er så centralt så bilen kan blive stående derhjemme, forlænger som ofte selskabet et par timer, til den sidste GT. Og helt enig med dig, langt bedre at kunne komme i seng, så dagen derpå ikke bliver en af dem, hvor manglende søvn og et hoved eller en mave der bare ikke kan fungere.

  Intentionerne til et flow tror jeg vi er flere der gerne vil finde igen. Eller bare et nyt flow, det behøver jo ikke være dagligt. Og helt enig med dig IG er til billeder med en meget lille tekst der kort siger noget om billedet. Jeg læser heller ikke lange tekster.

  Denne kommentar blev også lang 🙂

  Reply
  • Catarina
   20. august 2021 at 19:11

   Ja, og jeg nåede nu også den tid hvor jeg hev computeren frem 😉
   Jeg må så indrømme, at den ikke holdt ferie over. Da vi kom hjem, hang den noget med næbet og jeg forsøgte at redde den, men den stod desværre ikke til at rede. jeg har dog plantet den glasskålen til igen, hvilket jeg nok skal sende et billede af når jeg lige får taget et. 😉

   Tak for lykønskninger til både den lille og lejligheden 😀

   Vi nydt at have Cleo og har endda nået at have hende en 2 ugers tid igen. Hun blev afleveret i tirsdags 😀

   Det med flowet har jeg funderet lidt over og er nået frem til, at jeg skal havde skrevet færdig på ferie eller begivenheder, før jeg kan kaste mig over hverdagsindlæg. Og hvis der går for længe,ja så kommer der til at gå længere og længere tid. Så nu vil jeg prøve at holde flowet, (jer er lige blevet færdig med sommerferien) sådan at jeg kan fortsætte efteråret over og videre derfra. Jeg har jo ingen havde eller hus at skulle passe, så nu er der mere tid til mig og bloggen (eller det satser jeg på).

   Reply

Skriv en kommentar