Menu
Familieliv / Skallebølle 2004-2021

Noget om støj

Det er jo ingen hemmlighed, at vi har solgt huset og er flyttet til Odense. Udover at vi gerne ville til Odense, ville også gerne have noget der var mindre tidskrævende at holde, men der var der også en anden grund. Støj!

Da vi i 2004 købte huset var der ikke noget nævneværdig trafikstøj og hvis vi lage mærke til motorvejen, så skulle vinden være i en helt bestemt retning. Men i årenes løb, har vi kunne mærke at mængden af biler på motorvejen er steget betydeligt. Med det 3. spor og alle de træer og bevoksning, som blev fjernet for at gøre plads til udvidelsen, er støjen nu så voldsom for os – mest mig – at det efterhånden gik mig på og jeg kan slet ikke nyder at være udenfor, på samme måde som tidligere år.

Som det kan ses på ovenstående kort, så er der meget støj hvor vi boede. Der er godt nok lavet en kæmpemæssig støjvold, men det er i modsatte ende af Skallebølle, så den havde vi ingen gavn af. Derud over skulle der efter planen, blive lagt noget støjdæmpende belægning på kørebanerne i den kommende sommer, og… der er snak om et støjdæmpende hegn. Det håber jeg virkelig altsammen bliver til noget, ikke mindst for de nye ejere af huset, men også for alle andre der bor i Skallebølle.

Kan støj genere kroppen?

Selvom vi nu bor i Odense, som jo er Danmarks 3. største by, ja så bor vi i midten af en af “grå zoner” som kan ses her på kortet her nedenfor.

Det er ikke mindre en fantastisk at kunne side udenfor og ikke have den konstante susen i ørene og det har givet mit hovede meget mere ro og min krop er dejlig afslappet. Faktisk sover jeg også bedre, jeg har de sidste 2-3 år ikke sovet hele natten, men været vågen et par gange og det selvom jeg sover med ørepropper. Jeg er kun vågnet en enkelt gang indtil nu, så ja, jeg tror støj kan give nogle lettere kropslige gener.

11 kommentar

 • Mette
  13. april 2021 at 19:25

  Støj er det værste der findes og sådan en konstant summen fra trafik ville også stresse mit hoved. Stilheden er noget af det jeg nyder mest ved at bo herude i vandkanten selvom jeg bor på et trafikeret hjørne… efter Hals forhold 🙂

  Reply
  • Catarina
   14. april 2021 at 21:32

   Ja, det har ikke været helt så skønt derude, de senere år og ny nyder vi bare at være tæt på alt og det endda uden den susen fra bilerne. 😀

   Reply
 • Kirsten / Helt ude Vestpå
  13. april 2021 at 23:55

  Indtil for 10 år siden boede vi ganske tæt på en virkelig trafikeret ringvej her i Esbjerg, så jeg kan sagtens sætte mig ind i, hvordan det har påvirket dig. Nu er en ringvej ikke at sammenligne med en 3-sporet motorvej, men efter vi flyttede ind i centrum af byen, kan vi sagtens mærke forskellen. I starten vi boede her sagde jeg tit, “”guuuud hvor er her stille i forhold til hvor vi kommer fra”. Den dér konstante summen er virkelig stressende, og kan umuligt være sundt.
  Hvor er det godt I er flyttet, – uden en god nattesøvn er man bare slet ikke godt tilpas.

  Reply
  • Catarina
   14. april 2021 at 21:34

   Det er vildt hvor meget det betyder og ens velbefindende. Det lyder bestemt heller ikke sjovt at være så tæt på en stor ringvej, den er jo også meget trafikeret. 😊 Dejligt I nu også har fundet roen og nyder den. 😀

   Reply
 • Helle Klitgaard
  14. april 2021 at 16:23

  Støj er skrækkeligt – godt I kom væk fra Skallebølle. Vi har banen tæt på, men det hører vi aldrig.

  Reply
  • Catarina
   14. april 2021 at 21:35

   Vi er også bare så glade og nyder det Helle. 😀

   Reply
 • Karin
  17. april 2021 at 10:40

  Der er sket meget mht. trafikstøj. Læste at der indenfor en 5 årig periode var bilparken steget med 25%, det var i forbindelse med vi fik de små biler. Det ser jeg også på min daglige tur til og fra job. knapt 100 km. dagligt, hvoraf de knapt 90 km er på motorvej.
  Da jeg flyttede ind i 2017 – var der kun ringvejen rundt om Holstebro der kunne mærkes, men i forbindelse med vi fik åbnet motorvejen ca. 1,1 km herfra hvor jeg bor, så er trafikken og dermed støjen øget. Sidder jeg i haven kl. 5.00 om morgenen, er lyden fra den tunge trafik der accelerere, den værste. Jeg har krydset ca. 400 meter fra min adresse. Der samlet trafikken fra Lemvig, Struer og de der bor ved tilkørslen. Tjekkede lige støjkortet, den er desværre ikke opdateret siden 2017, da var det kun Ringvejen der havde over 75 dB, i dag, ved den krydsende vej helt sikkert melde ud.
  Jeg nyder det område jeg bor i, og bliver her til den dag jeg ikke har bil mere, for selve området er stille, der er ikke larm fra natteliv, det er et pensionist kvarter, næsten. Langt de fleste huse, får besøg af børnebørn eller oldebørn. Men afstanden til den offentlige trafik, når jeg ikke selv kan være chauffør, for den tid kommer jo, på et eller andet tidspunkt, så flytter jeg ind til centrum igen.

  Reply
  • Catarina
   29. april 2021 at 19:58

   Ja, det er vidt som det er stedet og jeg kan/kunne bare mærke at det generede mig mere og mere. Dejligt at du ikke har larm fra nattelivet, det har vi nemlig heller ikke, selvom vi er så tæt på centrum, så er det ikke her larmen er. Det var også en af kriterierne vi havde for at flytte herind. Vi ville ikke bo på gågaden 😀
   Vi regner også med at vi bliver her indtil vi ikke kan klare trapperne mere, men der skal virkelig eget til, for vi knuselsker allerede stedet herinde. Så selvom vi får svært ved trapperne, så må vi jo bare tage et trin af gangen og med trapperne, får vi jo også øvelse, hvis man kan sige det sådan 😀 Men vi skal ikke skovle sne eller lave noget andet. FEDT 😀

   Reply
 • Layoni
  27. maj 2021 at 15:53

  Puha, ja støj er noget af det værste, så forstår nu bedre hvorfor I solgte Jeres dejlige hus. Kunne ikke forstå hvorfor I solgte, for efter alle dine billeder, ser det jo meget idyllisk ud med den flotte store have, og huset indvendig, er jo en drøm, og jeg har altid været lidt misundelig, og tænkt, havde det bare været mit, men forstår det så godt.
  God weekend til Jer

  Reply
  • Catarina
   6. juli 2021 at 20:12

   Det var idylisk Layoni, men som sagt, så er der de sidste par år bare kommet mere og mere trafik. Nu er vi sådan et fredeligt sted, at vi næsten ikke kan hører nogle biler, kun lige omkring myldretidstrafikken og de er kun på den ene side af huset. 😀
   Ha’ en dejlig aften og mange tak for din kommentar Layoni 😀

   Reply
 • 10/2 – Catarina.dk
  10. februar 2022 at 05:57

  […] C og ikke mindst så ELSKER vi vores hyggelige, og alligevel store og rummelige lejlighed, men den fred og ro her er. Bare det at kunne gå eller cykle til det meste, er vi ret så glade […]

  Reply

Skriv en kommentar