Menu
Campingferie 2022

Vi nåede Frankrig

Som nævnt i det tidligere indlæg, så startede min sommerferie da arbejdsdagen sluttede torsdag. Søren havde hentet campingvognen hjem mens jeg var på arbejde og havde pakket og gjort det meste klar. Der manglede faktisk kun mine ting for at vi var klar. 
Jeg fik hurtigt lagt mit tøj osv. på plads og efter en kop kaffe på altanen, var vi klar til at trille sydover, med Frankrig som mål.

Vi startede ud hjemmefra lidt i 9 om morgen og hele turen igennem Danmark gik rigtig godt og vi passerede grænsen i fin stil og uden trafikale problemer. Vi gjorde holdt ved Hüttener Berge for at få den sædvanelige currywurst mit pommes. Ja, det er faktisk blevet en tradition og selv om det ikke var videre sund mad, så er det nu lækkert nok.

Hamborg med massiv kø

Hjemmefra havde vi regnet med, at vi ville være forbi Hamborg ved en 14-15 tiden, men det skulle vise sig slet ikke holdt stik. Da vi nærmede os Hamborg, hørte vi i trafikradion, at der var massiv kø. Vi overvejede at køre ind på en resteplads og vente nogle timer, men blev enige om, at det nok ikke kunne gøres med et par timer, og vi lige så godt kunne få det overstået. Her er det så at vi er SÅ glade for at vi har automatgear i den nye bil, for det er altså noget lettere at køre med når man ligger og kører i kø. I det hele taget kørte den nye bil, fantastisk med campingvognen bag på.

Det tog ikke mindre end 4 timer ekstra at komme forbi Hamborg og da vi endelig var gennem Elbtunnelen, og på vej over på A1, blev vi ret hurtig enige om at kører ind på en af de restepladser som vi har som favorit-overnatnings-restepladser, for at slappe af, få en øl.

Köln og min bare r*v

Efter en god nats søvn, fortsatte vi tidligt om morgenen af A1 og troede egentlig at vores trængsler var slut, men nej, turen havde lidt en enkelt mere i ærmet til os. Vi bliver aldrig fan af Köln og vejarbejdet kombineret med et vogntog på mere end 3,5 ton. For endnu engang måtte vi sætte GPS’en til en anden by rundt om Kõln for at komme uden om vejarbejdet. Skiltningen er elendig dernede og vi er nu blevet enige om, at for fremtiden, køer vi en større bue nord om Köln, for vi orker ikke at køre den direkte vej, før de for ordnet den bro, som vi er nød til at passere, men som vi ikke må, med vores vogntog.

Luxemborg og Frankrig

Vi nåede Luxemborg uden flere problemer lidt i 13 og da landet ikke er så stort, var vi hurtigt igennem og tæt på den planlagte campingplads i Liverdune, som ligger i det nordlige Frankrig, hvor vi ville tilbringe en enkelt nat. 

Vi ankom på pladsen søndag lige lidt efter kl. 15 hvor vi hurtigt fik stillet vognen op, hvorefter vi kørte ind til det nærmeste supermarked for at handle og tanke, for så var det overstået og vi kunne slappe af resten af dagen og aftenen.

6 kommentar

 • Karin Abildhauge
  13. juli 2022 at 09:43

  Det glæder mig i kom til Frankrig på trods af flere kødannelser gennem Tyskland.
  Det er skønt med både eftermiddag og aften til bare nyde det.
  Ønsker dig/jer en god ferie med tid til total afslapning.

  Reply
  • Catarina
   21. juli 2022 at 09:25

   Hov… jeg har helt glemt at svare på denne kommentar fra dig Karin – undskyld.
   Ja, det er dejligt at vi kom helskindet herned trods de køer, nu må vi så se hvordan det kommer til at gå når vi skal hjemad 😀

   Reply
 • Liselotte
  14. juli 2022 at 10:28

  Skønt at se, at I er godt på vej ind i sommerferien i Frankrig. Vi snupper en tur derned til slut august 🙂

  Reply
  • Catarina
   15. juli 2022 at 08:34

   Aiii hvor dejligt Liselotte , det bliver så skønt for jer med en tur herned igen 😀

   Reply
 • Christina Bank
  14. juli 2022 at 17:35

  Det var det samme vi oplevede da vi kørte der ned for 14 dage siden. Det er bare vigtig man ikke kommer til at lægge i samme bane som lastbilerne. Forsat god ferie.

  Reply
  • Catarina
   15. juli 2022 at 08:36

   Ja, det er nettop lige det der er vores problem – vi vejer mere en 3,5 t og er bredere end de 220 som er angivet, så derfor skal vi ind i banen for lastvogne 😞 og det er så her der går galt.

   Reply

Skriv en kommentar