Menu
Campingferie 2022

Magrethe II De Danemark

Nå nu det er danmarks år her i Cahors og nogle Dronning Margrethes kunstværker er udstillet på Musée Henri-Martin, ja så skulle jeg da også se det. Søren havde ikke lyst til at tage med, så jeg cyklede op til museet så jeg var der når de åbnede kl. 11. Søren ville så finde en restaurant vi kunne mødes på for at spise frokost.

Selve museet ligger i en parallelgade til hovedgaden, der går op igennem Cahors, og der er ikke meget trafik deromme. Jeg var der lidt før de åbnede og fint en plads i skyggen hvor jeg ventede sammen med 2 ældre damer, som også skulle ind på museet.

Der er andre udstillinger i museet som er som en 3-længent bygning. Dronningens værker er på 1 . sal og der startede jeg med at gå op, selvom det ikke var den “officielle” vej rundt på museet. Jeg havde det hele for mig selv, da alle andre gik rund som foreskrevet. Man må ikke fotografer på museet, men jeg sneg mig nu alligevel til at snuppe et par fotografier.

Efter en lille times tid med at beundre Dronningens mange værker, som indeholdt både decopage, akryl- og akvarel billeder, tog jeg lige en hurtig runde for at se resten. Det var ikke helt så interessant, da jeg ikke er den stor fan af stenalder fund og andre arkæologiske værker.

Frokost

Da jeg havde set det hele besluttede jeg mig for at trække cyklen igennem de smalle gader og nyde køligheden der er mellem husene der. Det er ikke mange mennesker der kommer der så der er tid til at gå og kikke op. Pludselig tikkede der en besked ind fra Søren, at han havde fundet stedet hvor vi skulle spise. Jeg fortsætte derfor ned til ham. Desværre var alt reserveret så vi smuttede om til en af de andre restauranter, hvor der heldigvis var plads til os og desuden masser af dejlig skygge.

Vi nød en skøn frokost bestående af tærter – Søren fik en med kylling og jeg en med cabecou ost – og svampe, couscous og en lille gazpacho, samt lidt salat. Til dessert fik Søren en tiramisu med jordbær og jeg en grøn pistaciekage med hindbær i. Lækkert lækkert.

Efter frokosten cyklede vi hjem til campingvognen og så Tour de France.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

2 kommentar

 • Karin
  21. juli 2022 at 12:45

  En god ide.
  Jeg glemmer lidt de der museumsbesøg. Når jeg så husker det, så er jeg en af dem der skal have det hele med 😂
  Dejlig frokost – velbekomme.

  Reply
  • Catarina
   22. juli 2022 at 09:02

   Jeg glemmer selv museerne og når jeg så husker dem, så tænker jeg hver gang – det må jeg huske. Jeg har ikke engang besøgt det i Odense 😉
   Ja, et var bestemt dejligt og let 😀

   Reply

Skriv en kommentar