Menu
Campingferie 2022

Tour de France i Cahors

Ja, som vi alle allerede ved nu, så vandt Jonas Vingegaard 2022 udgaven af Tour de France. Men inden han og resten af feltet nåede til Paris var hele menageriet også forbi Cahors hvor vi opholdt os og selvfølgelig var vi oppe i midtbyen for at se det hele.

Vi fandt nogle gode pladser lige ved siden af springvandet på hovedegaden, lige efter 1 km porten og ca. 800 meter før målstregen.

Inden reklamekaravanen kom til Cahors, kom der nogle lokale cykelklubber forbi. Den ene var børnegruppen og den efterfølgende var de voksne. Og selvfølgelig blev de både klappet og hujet på vej mod mål, selvom det ikke var et løb, men mere en lille parade, tror jeg, det var en stor oplevelse for begge grupper.

Så var det tid til karavanen med udkast af reklameartikler. Det er virkelig gang i sådan en karavane og alle langs ruten får virkelig en fest. Vi stod og sad på en blomsterkumme i 3 timer inden feltet kom, og det var så fedt at opleve igen. Selvom jeg måske synes karavanen var en smule mindre, end hvad den var, da vi så den førstegang i 2013.

Mellem alle karavanebilerne kom de officielle tourbusser og personel også forbi. De kom ind af vejen ved springvandet lige hvor vi stod, så vi så dem alle sammen.

Karavanen var slut, og nu kunne vi se, at der begyndte at hænge helikoptere i luften og speakeren fortalte, at nu var feltet 5 km fra mål. Nu gik det virkelig stærkt og det var med at være klar til at se, om man kunne få øje på hvem der lå hvor i feltet. Det var svært, og endnu sværere at tage billeder, klappe og råbe på samme tid. Så jeg var glad for at Søren valgte at filme, så jeg nød- og så mere end med kameraet i hånden.

Filmen Søren skød, kan du se her nedenfor.

Der kom en del ryttere dryssende forbi 5-8 minutter efter feltet og dem fik vi lige klappet ind, inden vi fint vores cykler og cyklede ned til campingpladsen, hvor vi på deres restaurant havde reserveret bord. Det var godt vi havde det, for de havde i den grad travlt og folk stod ligefrem i kø for at få plads.

2 kommentar

 • Karin
  27. juli 2022 at 08:41

  Så skøn en eftermiddag. Eller nærmere heldags oplevelse, med denne plads har i med garanti været tidligt på færre.
  Godt der ikke var store forskelle fra første til sidste mand på denne rute, på den måde fik i også set det frygtede fejeblad, inden cyklerne blev fundet.

  Reply
  • Catarina
   27. juli 2022 at 12:59

   Ja, det var det og de 3 trimer + som vi var derinde var hurtigt væk og vi havde en virkelig dejlig dag 😀

   Reply

Skriv en kommentar