Menu
Familieliv / Motion

Her er støvet

Nå Catarina, er du klar til at gøre noget ved alt det støv, der har samlet sig her på bloggen og prøve at gøre dig umage med at blive ved med at skrive – i hvert fald én gang om ugen resten af 2022?

Ja, det er et rigtigt godt spørgsmål, og et jeg tror, jeg kan svare ja til, hvis jeg ellers lige får taget mig en smule sammen. Der er jo kun 8 uger tilbage af 2022, så det gør det jo heldigvis en kende lettere 😉

Nå men hvad er det så sket siden 19 september hvor jeg sidst klaprede løs på tastaturet her på bloggen? Ja, faktisk en del og så alligevel ikke en pind. For det er jo hverdag, men også weekender og de har til gengæld været fyldt godt op.

Overskrifterne i dette indlæg

Cybersikkerhed

En meget tidlig onsdag morgen satte jeg mig i bilen, for at køre til JYSK park i Silkeborg. Jeg havde tilmeldt mig et kursus i cybersikkerhed hos Erhvervshus Midtjylland og Industriens Fond. Da det tager godt og vel 2 timer at køre derop, befandt jeg mig i bilen kl. 6 med en dejlig stærk kop kaffe i bilen.

Turen gik fint, selvom det nogle steder var en smule tåget. Jeg ankom lidt 8 sammen med en masse andre hvorefter vi alle startede med lidt kaffe eller te og en dejlig stor og friskbagt croissant.

Michael Andersen tog os med ind i hans verden som ekspert i datagidselforhandler, sammen med Hoteldirektøren for Kolding Fjords fortalte om deres hackerangreb sidste år. Michael fortalte også fremtidens cyberverden for små- og mellemstore virksomheder og de forretningsmodeller og taktikker, der ligger bag den organiserede cyberkriminalitet som truer danske små- og mellemstore virksomheder.

Programchef for Industriens Fonds Cyberprogram Malene Stidsen delte ud af sin viden og indsigter omkring Cybersikkerhed og Industriens Fonds engagement i, at hjælpe danske virksomheder ind i en cybersikker verden.

Som moderator var, journalist Anders Lund Madsen, der sin egen ærlige måde stillede de spørgsmål, som vi andre ikke stillede.

Der var også inviteret en professionel hacker som jeg desværre ikke husker navnet på.

Det var en yderst interessant foredrag/kursus og jeg fik en del med hjem til virksomheden, hvoraf noget af det allerede er iværksat, bl.a at ingen af vores kollegaer i marken må hoppe på gratis netværk mere.

Aalborg

En anden weekend bød også på en tur op til yngstesønnen i Aalborg, hvor vi havde en dejlig dejlig dag.

Vi startede med kaffe hjemme hos Christian og derefter gik vi, i det skønneste vejr, ned til favorit stedet for brunch, nemlig Spiret.

Efter vi havde mærkes os i den lækre brunch, shoppede vi rund i Aalborgs gader og da kaffetrangen indfandt sig, stoppede vi ved en kaffebar.

På kaffebaren snakkede vi om mangt om meget, og vi fik også lige rundet efterårsferiens aktiviteter, dengang han boede hjemme. Ved den lejlighed, snakkede vi om bowling og han fortalte, at der nede ved den ene bro, ikke lang fra hvor vi var, var en bowlinghal. Vi blev enige om, at det måtte vi prøve, for at se om vi stadig kunne huske hvordan man gjorde.

Vi fik den allersidste ledige bane og havde en sjov time med spillet. Jeg vil ikke prale, men jeg tævede sønnike. Fedt 😉

Da vi kom ud fra bowlinghallen gik vi langs fjorden hjem til Christian, og på vejen så vi en sæl ligge ude i vandet og den så ud til at hygge sig, det gjorde vi også, og da den til sidst dykkede ned under vandoverfladen, gik vi videre.

Dagen sluttede med aftensmad på den lokale – Ulla Terkelsen – som altid er godt. Stop mæt og fyldt op med dejlige minder, kørte jeg atter mod Odense.

Escape room

Sidste år var vi nogle gange i Escape room og det var ganske fornøjeligt, så da muligheden bød sig her i efteråret, så slog vi til. Vi var i Faroens kammer og det må siges at være en svær nød at knække, men vi klarede den, dog i forlænget overtid.

Efter en tur i det gamle Egypten, røg vi på et par af byens værtshuse – og ja det er værtshuse og de er super hyggelige. Sig til hvis du kommer til Odense og vil se dem, så skal jeg nok fortælle hvad de hedder. Da vi havde får lidt at drikke hvert sted, spiste vi på en af Odense bedste Thai-restauranter, inden vi sluttede med vin og kaffe på en af caféerne. 10 timer i godt selskab havde gjort mig en kende træt og da klokken også nærmede sig 22, snuppede jeg min cykel og trillede hjemad.

Tyskland

Søren og jeg havde en del vi godt ville have handlet syd for grænsen, og da jeg fortalte mine forældre, at vi skulle derned, havde de også lige en del de gerne ville have med. Da mange grænsebutikker i Tyskland, allerede åbner kl. 7, kørte vi også tidlige hjemmefra. Det var faktisk ret så dejligt at få handlet det allermeste inden alle andre kom til butikkerne. Midt på formiddagen manglede vi således kun et par enkelte buttikker inden vi kunne sætte næsen hjemad. Vi kørte til CITY og fik lidt morgenmad og hyggede os. Derefter stod den på det sidste shopping.

Søren kørte til Tyskland og derfor ville jeg gerne køre hjem. Jeg satte GPS’en til, for jeg er ikke altid lige sikker på hvilken vej jeg skal, når vi kører fra Skandinavien Park. Den viste så pludselig vi skulle køre til højre og jeg vidste, at vi faktisk skulle til venstre. Men så kom vi i tanke om, at det måske var fordi der var kø ved grænsen og GPS’en derfor sendte os en anden vej. Vi valgte at følge GPS’en. Og godt vi gjorde det.

Vi kørte af nogle meget snirklede og små veje igennem et villakvarter og da vi på et tidspunkt drejede til højre, stod der lige der i hjørnet af vejen, et skilt hvorpå der stod – Åbenrå Kommune og lidt længere fremme stod der sørme 2 grænsebetjente. Wooo vi var allerede i Danmark og ingen kø. Det havde ikke tager mere en små 7 minutter at køre fra Skandinavien Park og så var vi her. Vi kørte så lidt længere på den danske side inden vi nåede motorvejen, men skidt pyt, vi holdte ikke i kø. 😀

Normaltid

Uha hvor har jeg dog haft det svært, da vi skiftede fra sommer til normaltid. Jeg har været enormt træt og har manglet den ene time. Om aftenen har jeg simpelthen været nød til at gå i seng omkring kl 8, for der var jeg helt færdig, men om morgenen var jeg lysvågen allerede kl 4. Jeg er heldigvis ved at være vendt rundt igen, men det holdt hårdt.

Motion

Jeg har jo tidligere løbet en del, men jeg har ikke været helt så god til det, efter vi er flyttet ind til byen. Men siden vores sommerferie har jeg faktisk været inde i en god stime. Jeg har fået lidt flere kilometer i benene og løber nu en del gange om ugen. Det er dog en kende hårdt at vende sig til at det er så mørkt klokken 5:30. Det er jo noget helt andet, end at løbe når det er sommer og solen er oppe. Nu spørger du sikker hvorfor jeg ikke løber om eftermiddagen når jeg kommer hjem – jeg er bare ikke så vildt godt til at løbe på det tidspunkt – men nogle dage tvinger jeg mig dog til at komme afsted og specielt da vi havde smukt solskin og 15 grader.

Jeg og min veninde Anita – den eneste veninde jeg har som også dyrker motion – er blevet ret så glade for at snuppe et slag padeltennis. Første gang vi spillede, bookede vi kun 1 time, men det synes vi var for kort, så siden da, er det 1 1/2 – det passer os fint og det giver en anden slags motion, end bare at løbe.

Det var den rengøring

Så har jeg vist ikke mere at sige i denne omgang. Der er selvfølgelig sket mere end ovenstående, men det er hverdagstrivialiteter, og måske ikke lige noget jeg gider at skrive om her og nu.

Hvis du har læst med helt til slutning her, så tak for din tålmodighed og ha’ en dejlig dag.

2 kommentar

 • Karin
  8. november 2022 at 07:53

  Det fantastisk du fandt støvekluden frem. Og det med så meget krydderi.
  Spændende kursus og med materiale der kan bringes ind i dagligdagen.
  Dine besøg ved yngste sønnen er altid fyldt med gode timer, masser af lækkert mad, og en eller anden god kulturel oplevelse. Denne gang bowling. Sejt du vandt.
  Escape room byder på mange sjove temaer. Det kan dog ikke få mig til at prøve. Jeg har en angst det vil blive for udtalt, den bliver udtalt ved pres, når noget er på tid. Men altid lydhør når andre fortæller, da jeg synes det lyder spændende.
  Har ladet mig fortælle at dagligvare er meget billigere i Tyskland end her, hvilket jeg også bemærkede i Berlin i sommer. Og nu hvor i ikke tanker diesel/benzin så er det ikke den der øger prisen. Du skal gøre det GPS’en siger, har jeg ladet mig fortælle, trods du ender på en grusvej 😂
  Jeg nød den ekstra time, og nyder det lysner tidligere om morgenen, jeg er jo oppe omkring kl. 5, og længes derfor efter dagslys det, og lukker ned ca kl 20.00 hver aften, så skidt pyt det er mørkt der. Da er vi så forskellige.
  Dejligt du igen har fundet løbeskoene frem, måske er det nye løbesko til det lidt hårdere underlag. Og vildt sjovt du og Anita har fået godt gang i padletennis.
  Ikke for at ligge pres på dig, men jeg glæder mig allerede til næste indlæg senest mandag i uge 46.
  God uge 45 til dig 🤗

  Reply
  • Catarina
   9. november 2022 at 17:30

   Ha ha, jeg nu bliver jeg jo nød til at holde mit eget løfte 😀
   Det har i det hele taget været et dejlig efterår og nu nyder vi også at hygge indendøre, men mormormad og andre lækkerier 😀

   Reply

Skriv en kommentar