Menu
Familieliv / Skallebølle 2004-2021

De aller sidste i år

D71_3848

Vi har være aktive i dag. Søren og jeg. Mens Søren kravlede op på stigen, og fik renset tagrenderne, gik jeg igang med at få gravet alle Dahlia-knoldene, spulede den rene for jord. Nu ligger de i kælderen og tørre lidt, inden de skal lægges i en thermokasse med sagsmuld (som er hentet gratis i Silvan).

IMG_4595IMG_4597

De små knolde som jeg lagde i jorden i foråret, er i den grad blevet store og nogle af dem skal sikker deles en smule, inden de skal i jorden næste år. Men det er jo ok, for så betyder det jo at jeg får endnu flere Dahlia blomster næste år.

IMG_4592

IMG_4593

Bedene ser altså helt tomme ud nu der ikke er flere Dahlia, stauder, klematisser og sommerblomster, men sådan må det så være indtil næste forår, hvor det hele igen begynder at springe ud.

Det er dejligt, at jeg nu kan sige, at haven nu er helt lukket og slukket for i år. Der er ikke mere end lidt smånusseri (feje osv) her i efteråret.

Jeg ved godt der er længe til, men jeg glæder mig faktisk allerede til de solrige forårsdage, hvor jeg igen skal plante og ikke mindst at få jord under neglene igen.

8 kommentar

 • Karin Abildhauge
  2. november 2014 at 17:53

  Hvor er det vidunderligt at kunne sige, tjek haven er vinterklar, det er kun en tur med plæneklipperen og som du skriver feje.

  Det er altid så trist når det hele klippes ned, tages op, heldigvis kommer der et forår igen, hvor der på ny springer små meget lyse skud frem, måske mere og flere steder end i år. Der er ikke lang tid til, det er jo i 2015 igen. Der er ikke engang 2 mdr. til vi går mod lysere tider.

  Ønsker dig en dejlig søndag aften.

  Reply
  • Catarina
   2. november 2014 at 18:15

   Det er en super dejlig følelse og nu kan der slappes af og vinteren og mørket kan nydes indenfor med sterarinlys og som du selv skriver, så er der under to måneder til vi igen går imod lysere tider. 😀
   Du må også have en dejlig søndagaften Karin og lige om lidt bliver du jo mormor igen. Jeg glæder mig så meget til at se billeder 😀

   Reply
 • Celena
  2. november 2014 at 18:47

  I know how you feel! I am already planning next spring’s garden 😉 Hope you had a nice day!

  Reply
  • Catarina
   2. november 2014 at 18:54

   Hi hi, the same her and today I made a new bed (is it the same in English?) so I already know what new year brings. 😀

   Reply
 • Mette
  2. november 2014 at 19:43

  Nu fik jeg så lige lidt dårlig samvittighed for jeg fik intet lavet i haven denne weekend, så jeg mangler fortsat at få lukket den helt ned. Nå men jeg når det vel nok.

  De er helt vildt flotte de Dahliaer – måske skulle jeg alligevel prøve sådan en bunke til næste forår. Jeg tænker, at jeg måske kunne sætte dem i et af højbedene så er de nemme at pille op igen 🙂

  Reply
  • Catarina
   2. november 2014 at 19:53

   Du når det som nok Mette og der er vis lidt længe til at jorden er frossen. 😀
   Dahlia kan sagtens sættes/lægges i højbede. 🙂 Jeg sætter altid en pind ned der hvor jeg lægger knoldene i, for ellers ved jeg ikke hvad der er ukrudt eller Dahlia 😉 Og når de skal op, så tager jeg og sætter spade i ca 30 cm fra ‘det grønne’ så jeg ikke kommer til at skade alle se små knolde. 😀

   Reply
 • Helle K.
  3. november 2014 at 11:10

  Det er så dejligt, når det hele er klaret i haven og man er efterårsklar, vi gjorde de forrige weekend.
  Vi har aldrig spulet dahlia-knoldene, vi tørrer dem og ryster dem fri for jord og så står de i min nevøs kælder indtil næste forår. Vi har nemlig ikke et egnet sted.
  God ny uge 🙂

  Reply
  • Catarina
   3. november 2014 at 17:39

   Det er vrkelig en dejlig følelse at kunne tjekke den del af listen af og bare tanken om at jeg ikke behøver der ud i blæst, regn og kulde for-de-sidste-ting-mangler, er dejligt. 🙂
   Jeg har det sådan, at jeg ikke gider vente på den våde jord tørre, så jeg kan ryste dem, derfor spulede jeg dem og allerede i dag, er de langt i kassen med sagsmuld, hvor de skal ligge til foråret. 😀

   Reply

Skriv en kommentar