Menu
Kunst, kultur, sport & mad

Kr. Himmelfart i Aalborg

Torsdag som var kr. Himmelfartsdag, have jeg en aftale med Christian i Aalborg. Et par dage i forvejen aftale vi at jeg ville komme mellem 10:30 og 11:00. Da klokken slog 8, pakkede sammen og havde lavet mig et stort krus kaffe til turen derop som jo tager lidt mere end 2 1⁄2 time. Turen forløb fint og som sædvanlig skulle jeg lige runde en rasteplads med toilet, en små 60 km syd for Aalborg.

Normalt runder jeg lige forbi Christian adresse for at se, om jeg skulle være heldig at der var en ledig parkeringsplads lige overfor hans bolig, men for det meste, bliver jeg nød til at køre lidt rundt for at finde en. Sidste gang jeg var deroppe, parkerede jeg en små 500 meter fra han hoveddør. Denne gang var jeg mere end heldig. For lige over for hvor han bor, var der faktisk hele 2 pladser ledige. Først troede jeg, at der måske holdt en kort (læs lille) bil, men nej, der var plads til mig. Dejligt.

Café Spiret

Christian lavede kaffe og så satte vi os og snakkede. Men der var ikke tid til meget snak, for han havde bestil bord på Cafe Spiret og det ville tage 15-20 minutter at gå derned.

Sikke det dog blæse da vi gik derned, med dejligt at blive blæst igennem efter at havde siddet så længe i en bil.

Det er nok ef af de aller bedste brunch oplevelser jeg nogen siden har haft. Selve konceptet de har på Spiret er fantastisk. Man vælger de ting man gerne vil have og det er ikke kun de sædvanelige retter at vælge imellem som næste alle andre caféer har. Vi valgte den der heder Komplet Brunch – se menukortet her som er incl. shots, juice og kaffe. Jeg valgte at få en omgang øllebrød, noget jeg ikke har fået i mange år. Yderst lækkert og de andre ting var mere klassiske men super lækre og ikke mindst hjemmelavede. Der var helt fyldt da vi ankom og jeg kan godt forstå, at det er nødvendigt alt bestille bord.

Utzon Center

Efter et par timer med lækker brunch og masser af snak, gik vi igen ud i blæsevejret. Denne gang var det dog en anelse køligere, da vi bevægede os ned mod fjorden. Vi ville ind og se Utzon Centeret som ligger helt ud til vandet.

Det var en spændende udstilling men ikke nær så stor som vi lige først havde regnet med. Udstillingen omhandlede sommerhuset. Og når vi så hvor stor selve centeret og bygningen var udefra, så havde vi nok håbet på lidt mere, men ret intressant var den nu alligevel.

Kildeparken & Aalborgtårnet

Nu var det tid til en is og en tur forbi Kildeparken, hvor karnevallet skulle afslutte optoget og festen fortsætte. Der var allerede godt gang i forberedelserne og Christian fortalt, at han også skulle deltage i år. Han har deltaget i optoget et par gange før og var mere end klar til endnu en omgang fest i Aalborgs gader. Selve starten på det ene optog skulle gå nærmest lige uden for hans hoveddør, så det var jo dejligt nemt.

Sidst jeg var i Aalborg, ville vi havde været oppe i Aalborg Tårnet, men da var det lukket fordi det var vinter, så nu skulle det være! Vi travede derop kun for at opdage, at det også i denne gang var lukket – nu fordi det blæste for meget. Måske næste gang?

Café Ulla Terkelsen London

Fra Aalborg Tårnet gik vi ned på en Café Ulla Terkelsen som ligger tæt på han bopæl, hvor han fik et par øl og jeg kaffe. Det var en super hyggelig atmosfære derinde og tjenerne var der lidt spas med. Dejligt når det ikke er så højtideligt. Vi endte faktisk med at tilbringe en del timer derinde og sluttede af med lidt aftensmad.

Nu var det efterhånden også tid til at jeg igen skulle sætte næsen mod Fyn, den unge mand havde – modsat mig – ikke fri fredag. Så efter et stort knus og et måske på gensyn allerede om en 3 ugers tid, vinkede vi til hinanden og jeg kørte hjemad, glad i låget efter en skøn skøn dage med min dejlige søn.

4 kommentar

 • VenterPaaVinBlog
  30. maj 2022 at 11:17

  Dejligt indlæg – Utzon, Spiret og Ulla T. er virkelig også nogle af byens dejligste spots, i mine øjne.

  Reply
  • Catarina
   30. maj 2022 at 17:38

   Så er vores smag ens – nød virkelig det hele 😀

   Reply
 • Karin
  30. maj 2022 at 12:26

  Super dejlig beretning fra en fantastisk dag med sønnen/Aalborg.
  Spændende steder der er i Aalborg, det er så hyggeligt at komme ud at opleve andet end det der er derhjemme.
  Åh den øllebrød vil jeg gerne smage bliver vildt lækkersulten 🤗😋

  Reply
  • Catarina
   30. maj 2022 at 17:40

   Ja Aalborg er skøn og kan sagtens forstå at sønnike befinder sig så godt deroppe 😀
   Jeg har selv fået lyt til igen at lave øllebrød – så mega lækker var den 😀

   Reply

Skriv en kommentar